ZZL

vrijdag 15 april 20050 Reacties

De Zuiderzeelijn (ZZL) is van de baan zo blijkt uit een stukje in De Stentor. In de Tweede Kamer is nu ook de PvdA zo ver dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat we deze magneetzweefbaan niet zouden moeten willen. Toch ben ik wel voor het aanleggen van een ZZL als een ‘gewone’ treinverbinding via Emmeloord naar het Noorden. Dit met name vanwege de ontsluiting van de NOP en Emmeloord in het bijzonder. Want Emmeloord heeft de twijfelachtige eer dat ze de enige stad is waarbij het ooit is voor gekomen dat er in één jaar tijd netzo veel mensen werden geboren als dat er overleden (en van en naar de stad verhuisden natuurlijk). Maar op 1 januari vorig jaar woonden er exact net zo veel mensen als op 1 januari dit jaar in Emmeloord. Dat is stilstand in haar pure vorm en dat is natuurlijk niet goed.
Dus laten we de drie miljard euro die voor de magneetzweefbaan is bestemd anders inzetten, maar er wel eerst (en snel) een treinverbinding over het ZZL tracé aanleggen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.