Zorgen om zwembaden

vrijdag 29 maart 20130 Reacties

Actie bij het zwembad afgelopen maandag om het open te houden

Actie in mei 2011 bij het zwembad in Swifterbant om het open te houden

Sinds de raadsvergadering van gisteravond maak ik me serieus zorgen over het voortbestaan van de zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant. Onze gemeente komt (net als alle andere gemeenten) voor een nieuwe ronde van forse bezuinigingen te staan waarin opnieuw keuzes gemaakt moeten gaan worden.

In de bezuinigingsronde van twee jaar geleden zijn de zwembaden buiten schot gebleven omdat er afspraken zijn gemaakt met de exploitant en de verenigingen van dorpsbelangen dat een deel van het onderhoud door vrijwilligers zal worden gedaan.

De PvdA trok in de raadsvergadering van gisteravond de conclusie dat pas bij de nieuwe contract besprekingen met de exploitant hierin wijzigingen kunnen worden aangebracht en dus de baden open blijven. De vraag van de PvdA aan de andere fracties of deze opvatting wordt gedeeld werd enkel door GroenLinks en de ChristenUnie positief beantwoord. Andere partijen wilden daarop geen helder antwoord geven en dat geeft zeer te denken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.