Hoewel ik er lang over heb getwijfeld heb ik besloten dat ik dit jaar geen Zomeravond Koffie 2020 ga organiseren. Hoewel het binnen de richtlijnen van het RIVM wellicht best zou moeten kunnen. Toch ben ik van mening dat het in deze tijden van Covid19 niet verstandig is om onnodige risico’s te nemen. Zowel voor mijzelf als de mensen waarbij ikzelf op bezoek ga. Hopelijk is de situatie volgend jaar zo dat er toch weer een Zomeravond Koffie kan plaatsvinden.

De afgelopen tien jaar heb ik regelmatig tijdens de zomervakantie van de gemeenteraad een ‘Zomeravond Koffie‘ gehouden. Inwoners, bedrijven of organisaties kunnen mij gedurende een aantal weken uitnodigen voor ‘een kop koffie en een goed gesprek’. Dat mag altijd over van alles gaan en is bijzonder leuk. Want als volksvertegenwoordiger word ik natuurlijk regelmatig op van alles en nog wat aangesproken. Maar meestal omdat er iets aan de hand is wat onder mijn aandacht gebracht moet worden.

Zonder aanleiding

Het leuke van de Zomeravond Koffie is dat er geen aanleiding hoeft te zijn. Soms willen mensen me beter leren kennen. Of laten zien waarmee zij of hun organisatie bezig is. Maar er is nooit een dringende politieke aanleiding voor het gesprek.

De afgelopen jaren heb ik op die manier veel van Dronten gezien wat me anders niet op deze manier onder de aandacht was gekomen. Veel contacten gelegd en alleen maar leuke mensen ontmoet. Daarom spijt het me zeer dit jaar te moeten besluiten om geen koffie te gaan drinken.