Zomeravond Koffie – Toen eigenlijk nog alles kon

vrijdag 27 juli 20180 Reacties

De eerste Zomeravond Koffie van dit jaar bracht me naar Menno Braker voor een geanimeerd en vrolijk gesprek in de achtertuin. Over Dronten in vroeger tijden en heden ten dage. Menno is Drontenaar van (bijna) het eerste uur en kwam in 1963 met zijn ouders in Dronten aan De Noord wonen. Tegenwoordig staat hij vooral bekend als de eigenaar van Márion Reizen uit ons drop.

Zoon van de Jachtopziener

Smakelijk vertelt Menno over die eerste jaren in Dronten. Waarin de eendracht groot was, iedereen elkaar kende. Maar het toch niemand opviel als de AA-auto’s van de Koninklijke familie op de oprit stonden en ‘de prins’  kwam jagen met familie en vrienden. Mooie verhalen omlijst met foto’s uit het familie-archief. De vader van Menno was de jachtopziener van de Rijksdienst en om die reden begeleide hij deze jachtpartijen. De prins kwam eerst een bakkie doen bij moeder in de keuken en kon zich dan omkleden op de kamer van Menno. In het kleine Dronten had niemand door dat de prins er was of was geweest. Soms ook tot teleurstelling van de plaatselijke bestuurders.

Over vroeger en nu

Vrolijke verhalen over vroeger tijden, de veranderingen die Dronten doormaakt en hoe we toch nog altijd voor elkaar zorgen en op elkaar letten. Als ondernemer maakt hij wel het een en ander mee. Ook door de onregelmatige tijden die hij soms werkt en dan goed om zich heen kijkt. Zeker als voormalig politie-vrijwilliger kijk je met andere ogen naar de omgeving en de mensen die je ziet.

Over Dronten nu waren we best positief. Natuurlijk, er zouden dingen best nog beter kunnen. Want staan die geparkeerde vrachtwagens aan De Oude IJssel daar nu wel gelukkig? Of ziet het er vanuit de trein niet erg onaantrekkelijk uit als je voorbij rijdt en een eerste indruk van Dronten krijgt?

Maar in zijn algemeenheid gaat het goed en doen we het goed was onze conclusie aan het einde van een vrolijke avond die omgevlogen is. Dank aan Menno voor de uitnodiging en de geanimeerde avond. Het is en blijft bijzonder leuk om inwoners te ontmoeten en te kunnen doorpraten zonder dat er een politieke aanleiding toe is.

Archief Zomeravond Koffie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.