Zomeravond koffie ten einde

dinsdag 29 augustus 20170 Reacties

Vorige week bracht ik mijn laatste bezoek in het kader van de Zomeravond Koffie 2017 aan Gert Middenveld. Hij wilde het met mij hebben over landbouw, de burger als consument en veehouderij. Een leuk gesprek waarbij we het vaak eens waren en hard hebben gelachen.

Stedenband

Een mooi gesprek tussen mensen met een passie voor Dronten en een lange woongeschiedenis in Dronten. Opnieuw heb ik veel gehoord en geleerd, ook over Dronten. Misschien nog wel de meest opvallende was de ‘stedenband’ die er vanuit de protestantse kerken blijkt te zijn met een dorp in Roemenië. Toevalligerwijze was de uitwisselingsweek afgelopen week en liep ik de jongeren in het gemeentehuis zijdelings tegen het lijf. Mooi om te zien dat er een dergelijk initiatief is dat al meer dan 25 jaar blijkt te bestaan.

Zomeravond koffie

Afgelopen zomer ben ik vijf weken lang iedere woensdag(avond) op bezoek geweest bij inwoners en instellingen. Het werden vijf heel verschillende bezoeken die op hun eigen manier waardevol en inspirerend waren.

Zeker de gesprekken met de bibliotheek en Meerpaal Welzijn hebben concrete ideeën opgeleverd waar ik in de raad en ons verkiezingsprogramma mee aan de slag kan. Maar de gesprekken met Bea, Iris en Gert waren inspirerend en vrolijk. Het helpt weer eens scherpen waarom je politiek actief bent en waarom dat leuk en waardevol is.

Dank!

Eigenlijk vraag ik me af waarom ik deze Zomeravond Koffie de laatste jaren niet vaker heb gedaan. Want opnieuw concludeer ik dat het zeker voor herhaling vatbaar is!

Dank aan allen die ik dit jaar een bezoek mocht brengen!

Lees alle blogs van de Zomeravond Koffie 2017 hieronder terug:

Woensdag 26 juli 2017

Zomeravond koffie – Kennishuis

Woensdag 2 augustus 2017

Zomeravond Koffie – Duizendpoot

Woensdag 9 augustus 2017

Zomeravond Koffie – Boeren natuur

Woensdag 16 augustus 2017

Zomeravond Koffie – Welzijn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.