Zomeravond koffie (Slot): koffieavond zinvol

vrijdag 26 augustus 20110 Reacties

Afgelopen woensdag was mijn 5e en laatste zoneravond koffieafspraak met inwoners van Swifterbant die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid in het dorp omdat hulpdiensten niet altijd overal goed kunnen komen. Dat komt omdat er aan beide zijden van smalle straten geparkeerd mag worden en dat soms te smalle doorgangen tot gevolg heeft. Maar bovenal waren het inwoners die al 40 jaar in Swifterbant wonen en zeer smaakvol kunnen vertellen over de pionierstijd.Het blijft leuk om onze inwoners daarover te horen.

Aan het einde van de Zomeravond koffie 2011 is de conclusie opnieuw dat het zinvolle avonden zijn. Het is inspirerend om inwoners te spreken en te horen wat hen bezig houdt. Mensen vinden het leuk en vaak is het verhelderend om de rol van de gemeenteraad en de politiek nog eens uit te leggen. Veel mensen weten toch niet welke mogelijkheid mensen via de raad hebben.

Na twee jaar kan ik voorzichtig concluderen dat het voorziet in een behoefte. Dat maakt dat het volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is als de raad weer voor twee maanden op zomervakantie gaat!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.