Zomeravond koffie is voor herhaling vatbaar

woensdag 15 september 20101 reactie

Vandaag is –met een weekje vertraging- mijn zomeravond koffie reeks afgerond voor dit jaar. Ik vind het een succes omdat tot mijn verassing er een grote behoefte blijkt te bestaan bij mensen om je uit te nodigen en hun verhaal bij je kwijt te kunnen. Vaak hebben mensen ook echt al heel wat geprobeerd om hetgeen ze tegen komen zelf op te lossen, maar als dat niet lukt wordt een koffiebezoek erg gewaardeerd. Soms is het voldoende om mensen even met elkaar in contact te brengen om een situatie weer in beweging te krijgen.

Natuurlijk ook gesproken met ProDronten en de kaatsvereniging. Het was grappig om eens mee te kaatsen, maar ik vrees dat ik er nog steeds geen biet van snap. Maar ja, ik ben dan ook bepaald geen Fries. Wel leuk dat we zo’n vereniging hebben en dat daarvoor dan ook ruimte is in Dronten.

De Meerpaaldagen heb ik al lang in mijn hart gesloten als bijzonder evenement in Dronten. Knap wat er ieder jaar weer voor elkaar wordt gebokst met de beperkte middelen en inzet van vrijwilligers. Mijn enthousiasme is alleen maar groter geworden nadat ik een kijkje in de keuken heb gekregen van Arno Kerkvliet. Mocht ik ooit de gemeenteraad verlaten, dan heb ik wel een nieuwe club op het oog om mijn enorme gat aan vrije tijd dat dan ontstaat mee op te vullen.

Terugkijkend denk ik dat het echt heel zinnig was om op deze manier het zomerreces te overbruggen, mede omdat er een behoefte lijkt te zijn en er nog steeds wel uitnodigingen binnenkomen. Waar mogelijk ga ik daar op in, maar de agenda’s van de gemeenteraad lopen weer hard vol, dus een vrij moment vinden wordt lastig. Zoals ik er nu tegen aan kijk is het zeker voor herhaling vatbaar met een nieuwe serie zomeravond koffies in 2011.

1 Reactie

  1. Willie Oldengarm

    Hallo Paul,

    Ik vind het een leuk initiatief . Een heel laagdrempelig initiatief. Ik ga het ook eens bij ons bespreken.

    groet,

    Willie Oldengarm

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This