Zomeravond koffie (4): Meerpaaldagen

donderdag 12 augustus 20100 Reacties

Omroep Flevoland maakte opnamen van de zomeravond koffie bij het bestuur van Pro Dronten.

Het bestuur van Pro Dronten nodigde mij gisteren, aan de vooravond van de 19e Meerpaaldagen, uit voor een bak koffie op het Redeplein (ow nee.. De Rede) om het eens te hebben over het organiseren van de Meerpaaldagen (en niet te vergeten sinds dit jaar de Koninginnenacht en voor komende oud en nieuw een nieuwjaarsnacht).

De Meerpaaldagen zijn een begrip in Dronten. Maar je staat er nauwelijks bij stil wat dit betekend voor de organisatie. Want al rond mei moet een belangrijk deel van het programma klaar en bekend zijn. Natuurlijk zijn dan nog niet alle artiesten bekend, maar buiten dat moet het hele programma wel al staan. Dat is een behoorlijke klus en vraagt veel van het bestuur van Pro Dronten. Sinds dit jaar is daarbij ook nog de organisatie van de Koninginnenacht gekomen en dat geeft veel drukte in dezelfde periode. Boeiend om eens te horen hoe Pro Dronten dit alles georganiseerd heeft en hoeveel tijd dit van deze vrijwilligers vraagt, want dit alles gebeurd gewoon naast de eigen baan.

Daarnaast hebben we het ook nog over de rol van de gemeente gehad bij de Meerpaaldagen. De afgelopen jaren is het gemeentelijk subsidiebeleid aangescherpt en transparanter gemaakt. Dat juich ik zeer toe, maar het had hier en daar wel gevolgen voor de Meerpaaldagen. Maar in zijn algemeenheid is de samenwerking met de gemeenten goed en daar ben ik blij mee.

Ik denk (maar dat is mijn persoonlijke opvatting) dat de gemeente zich nog onvoldoende realiseert hoe bijzonder de Meerpaaldagen zijn. Daar kan geen citymarketing tegenop naar mijn mening. Want de uitstraling tot ver buiten Dronten is groot en maakt onze gemeente tot wat zij is: heel divers, uitbundig en feestelijk. Door en voor Drontenaren en waar vindt je nog een dergelijk festival waarvoor je als bezoeker niets hoeft te betalen!

Voorzitter Arno Kervliet en programmacoördinator Gerlinde Broeze gaven nog wel wat aandachtpuntjes mee waar van ik denk dat de gemeente op een heel eenvoudige manier het leven van de organisatie van de Meerpaaldagen en de omwonenden in het centrum het leven wat makkelijker kunnen maken. Maar vooral ben ik onder de indruk van de inzet en de bevlogenheid. Vanavond krijg ik van Arno een rondleiding achter de schermen om een beeld te krijgen van de maatregelen die zijn genomen om de orde en veiligheid van de bezoekers te garanderen en het festival zo vlekkeloos te laten verlopen als de afgelopen jaren. Ik ben heel benieuwd, maar het er eigenlijk nu al wel alle vertrouwen in!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This