Zomeravond koffie (4): Laat maar waaien

donderdag 4 augustus 20111 reactie

De zomeravond koffie van deze week bracht me gisteravond in het buitengebied bij een groep agrarisch ondernemers die graag een windmolenpark willen beginnen. Een eigen nieuwe lijn willen neer zetten dus. Bijzonder aardig om eens een kijkje in de keuken te hebben bij ondernemers met een wens, een idee; die nog aan het begin staan van het denken.

Misschien was deze zomeravond koffie ook wel anders dan alle voorgaande omdat ik niet de meeste informatie kwam halen, maar meer als volksvertegenwoordiger kwam brengen. Tips en advies kon geven op welke wijze de gemeente en met name ook de raad te benaderen. Iets te vertellen over kansen en bedreigingen voor hun plan zoals ik ze zie en een beeld te kunnen geven van de politieke verhoudingen.

Want niet onbelangrijk, als je als ondernemer je agrarisch bedrijf in Dronten wil uitbreiden met duurzame energieopwekking uit wind hoef je niet bij de liberale ondernemerspartij van de VVD aan te kloppen. De VVD in Dronten is namelijk “tegen” windmolens want “die draaien op subsidie”.

Opnieuw een leuke zomeravond koffie! Het is iedere keer weer een feestje om te kunnen doen, maar volgende week sla ik een weekje over!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38. 

Share This