Archief Zomeravond Koffie 2017

Zomeravond koffie ten einde

Zomeravond koffie ten einde

Vorige week bracht ik mijn laatste bezoek in het kader van de Zomeravond Koffie 2017 aan Gert Middenveld. Hij wilde het met mij hebben over landbouw, de burger als consument en veehouderij. Een leuk gesprek waarbij we het vaak eens waren en hard hebben gelachen.

Lees meer
Zomeravond Koffie – Welzijn

Zomeravond Koffie – Welzijn

Woensdag was ik, dit keer samen met PvdA-collega Suzanne Stoop, op bezoek bij Meerpaal Welzijn. Je weet wel dat de Meerpaal veel doet, maar iedere keer ben ik opnieuw onder de indruk hoeveel en afwisselend het werk van de Meerpaal is. En dan waren we ‘slechts’ op bezoek bij Welzijn. Want over de Academie (CKV), theater/bios en commerciële activiteiten is het in het geheel niet gegaan.

Lees meer
Zomeravond Koffie – Boeren natuur

Zomeravond Koffie – Boeren natuur

Gisteren maakte ik in het kader van mijn Zomeravond koffie een uitstap naar het Drentse Zuidwolde. Iris Bouwers, collega gemeenteraadslid voor het CDA in Dronten, vormt daar met haar ouders een maatschap in het gemengde akkerbouw/vleesvarkens bedrijf.

Iris woont in Dronten omdat ze studeert aan de Aeres Hogeschool hier in het dorp. Maar haar roots liggen op de zandgronden aan de rand van de Veenkoloniën. Boeren in een totaal ander landschap dan dat we hier in Flevoland hebben. Maar bovenal ook op een totaal andere grond.

Lees meer
Zomeravond Koffie – Duizendpoot

Zomeravond Koffie – Duizendpoot

In de uitnodiging beloofde Bea Mantel niet alleen koffie, maar ook een zelf gemaakt stukje appeltaart. Bea is zo'n Drontenaar die je kent van naam en gezicht, maar wie ik eigenlijk nooit (echt) gesproken had. Hetzelfde was voor haar de reden me uit te nodigen....

Lees meer
Zomeravond koffie – Kennishuis

Zomeravond koffie – Kennishuis

Gisteren was ik voor mijn eerste 'Zomeravond Koffie' al in de middag bij de Flevomeer Bibliotheken, het 'Kennishuis' van Dronten. Een boeiend gesprek over de veelheid aan taken die de bieb nog meer uitvoert dan 'enkel' het uitlenen van boeken. Soms doen ze het zelf,...

Lees meer
Zomeravond Koffie is terug!

Zomeravond Koffie is terug!

Dit zomerreces wil ik opnieuw op 'Zomeravond koffie' bij inwoners, organisaties en instellingen in de gemeente Dronten. Vijf woensdagen in de zomervakantie van de gemeenteraad wil ik de gemeente in om inspiratie op te doen en verhalen te horen over dingen waarmee...

Lees meer

Archief Zomeravond Koffie:

Zomeravond Koffie - 2019
Zomeravond Koffie - 2018