Zomeravond koffie (2): Ruimte voor de zon

woensdag 20 juli 20110 Reacties

Vandaag deel twee van mijn zomeravond koffies bracht mij bij een technisch bureau in Dronten waar ze druk doende zijn met de omschakeling naar zonne-energie. Energie voor de toekomst volgens dit 30 jaar oude familiebedrijf uit onze gemeente.

Leuk om innovatieve ondernemers te spreken die kansen zien voor een duurzaam Dronten en denken dat de gemeente daarmee vooruit kan naar de toekomst toe. Zowel qua energie als voor ondernemers die er hun brood in willen verdienen.

Alweer een inspirerend gesprek met een ondernemer die verder wil kijken dat dat wat ze al heel lang doen en daarbij creatief op zoek gaan naar innovaties waarmee ze verder kunnen in de toekomst.

Opnieuw roept het wel vragen op hoe de overheid met dit soort ondernemers en haar eigen regels om wil gaan. Want alles maar toestaan is natuurlijk geen optie. Maar naar mijn opvatting kan er naar de geest van de regeling de ruimte worden gezocht om niet alle creativiteit en ondernemerschap dood te slaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.