Zomeravond koffie (1): De wereld in Swifterbant

donderdag 14 juli 20110 Reacties

Een van de projecten in aanbouw

De eerste Zomeravond koffie van dit jaar bracht me gisteravond in Swifterbant bij een duurzaam ondernemersechtpaar. Inwoners van onze gemeente die geïnspireerd bezig zijn de wereld beter en ‘volhoudbaar’ te houden. Dat doen ze door nieuwe methoden van huizenbouw te ontwikkelen en te bouwen. Helemaal van natuurlijke materialen en naar eigen zeggen een uitstekende epc-waarde en een goed binnenklimaat.

Zoals zo vaak gaan nieuwe ontwikkelingen niet zonder vallen en opstaan. Dus het roept bij mij algemene vragen op hoe we als gemeente om willen gaan met innovatieve ondernemers die iets willen wat we in onze regels en ‘hokjes’ nog niet kunnen vangen. Dronten wil ondernemers de ruimte bieden. Dat is goed! Maar hoe we daar nu echt invulling aan geven ben ik wel nieuwsgierig naar.

De eerste zomeravond koffie was inspirerend, ik kijk uit naar volgende week.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This