Zomer in Zeeland (3)

woensdag 15 augustus 20070 Reacties

De Boulevard in Vlissingen vandaagHet Zeeuwse weer is zolas het moet zijn. Lekker warm, flinke wind en zon afgewisseld met af en toe een buitje. Geen weer om aan het strand te liggen, dat moet ik toegeven. Maar op de Vlissingse Boulevard is altijd wel wat te doen. De schepen varen daar zo dicht onder de kust dat en kapitein als hij ‘de geest krijgt’ alle badgasten van het standje kan vegen. De Schelde is een van de drukst bevaren wateren in Nederland en dus is het een mooi gezicht al deze schepen van en naar Antwerpen te zien varen. Het Belgisch loodswezen is dan ook alom vertegenwoordigd in de loodsen haven en de “Jan Breydel” en “Pieter de Koninck” (de beide loodsboten van België in Vlissingen) voeren af en aan.

Ik blijf het leuk vinden de Jan Breydel in de haven te zien varen omdat dit loodsschip jaren geleden eens een loods afzette op het Greenpeace-schip Solo waarop ik mee voer naar Antwerpen. Ik heb vaak gezien dat er een loods een schip op ging, maar doorgaans vanaf de wal in Vlissingen of Zeeuws-Vlaanderen. Maar zo dicht bij heb ik het nooit meer gezien. Knap hoor om jezelf met deze wind op wankele trapjes te wagen om een schip veilig naar de haven te leiden.

Ik heb heerlijk door de zon gelopen en ben lekker uitgewaaid. Heerlijk! 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.