Zomaar een gedachte bij het nieuws

vrijdag 3 juli 20093 reacties

olympicsVandaag heeft het kabinet besloten te gaan onderzoeken of de Olympische Spelen van 2028 in Nederland kunnen plaatsvinden. Daarvoor wil men eerst het WK voetbal organiseren als een soort van generale repeitie.

Leuk amibiteus plan. Hoewel er een heleboel te bedenken is om er tegen te zijn is het wel iets waar visie uit spreek en dat vind ik nou net wel weer aardig. De strijd zal straks tussen Rotterdam en Amsterdam losbarsten wie de spelen mag hebben. Da’s matuurlijk flauwe kul. Nederland is zo klein dat het niet iets van één stad zal zijn. Het meest logisch is Amsterdam. Dat heeft namelijk een hele grote buitenwijk die zich Almere noemt (maar internationaal profileert met de Amsterdamse slogan “I amsterdam”. Bij Almere is nog een hele boel ruimte waar je goed een olypisch dorp en sport faciliteiten kwijt kunt. Veel bouwen; zijn ze goed in, in Almere.

Maar weet je wat dan ook verdraaid handig zou zijn? Een luchthaven in de omgeving. Misschien ergens in Lelystad of Dronten? Vraag me in eens af of dat Olympisch feestje wel zo’n goed idee is…

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

3 Reacties

  1. Frank Pels

    Best leuk hoor zo’n olympisch feestje van drie weken. Maar het kost vele miljarden. En is dat het wel waard?

    John Bos (gedeputeerde Flevoland namens de PvdA) loopt zich overigs al warm. Vorig jaar moest hij nog een snoepreisje naar Peking maken en onlangs nog een snoepreisje naar de voorbereiding voor het voetbal in Zuid Afrika. Gedeputeerde zijn is best een zware baan.

  2. OPA

    Een co2 neutrale Olympische spelen, of eigenlijk, een klimaatpositieve spelen. Dat zou een goeie inzet zijn!

    Omdat Dronten op aandringen van GroenLinks al in 2009 als de voortrekker van natuurvriendelijk vervoer is begonnen, spelen de aldaar gevestigde leveranciers een sleutelrol in de het oplympische vervoersplan dat geheel klimaatneutraal zal plaatsvinden.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.