olympicsVandaag heeft het kabinet besloten te gaan onderzoeken of de Olympische Spelen van 2028 in Nederland kunnen plaatsvinden. Daarvoor wil men eerst het WK voetbal organiseren als een soort van generale repeitie.

Leuk amibiteus plan. Hoewel er een heleboel te bedenken is om er tegen te zijn is het wel iets waar visie uit spreek en dat vind ik nou net wel weer aardig. De strijd zal straks tussen Rotterdam en Amsterdam losbarsten wie de spelen mag hebben. Da’s matuurlijk flauwe kul. Nederland is zo klein dat het niet iets van één stad zal zijn. Het meest logisch is Amsterdam. Dat heeft namelijk een hele grote buitenwijk die zich Almere noemt (maar internationaal profileert met de Amsterdamse slogan “I amsterdam”. Bij Almere is nog een hele boel ruimte waar je goed een olypisch dorp en sport faciliteiten kwijt kunt. Veel bouwen; zijn ze goed in, in Almere.

Maar weet je wat dan ook verdraaid handig zou zijn? Een luchthaven in de omgeving. Misschien ergens in Lelystad of Dronten? Vraag me in eens af of dat Olympisch feestje wel zo’n goed idee is…