Zoekt de Volkskrant een rel?

donderdag 1 februari 20070 Reacties

“Verzet in GroenLinks tegen Halsema”  kopt de Volkskrant vanmorgen. Niet verwonderlijk, want wij hebben komende zaterdag een congres en politiek Den Haag ik al weken oer en oer saai nu en door de formerende partijen gefröbeld wordt op de hei. Dus dan maar de onvrede over de koers en het besluit niet aan de formatie mee te nemen maar weer eens oppoetsen in een poging de sfeer van het congres te beïnvloeden.
Natuurlijk zijn er kritische geluiden binnen GroenLinks over het snelle besluit niet te gaan onderhandelen. Maar Femke en haar fractie hebben heldere argumenten gegeven waarom men tot dit besluit is gekomen. En ondanks dat ik het wel jammer vind dat er nu toch geen GroenLinks regering komt vind ik de argumenten helder en plausibel.  Ook over de koers valt veel te zeggen, maar de voorbeelden die de Volkskrant noemt kun je niet op zichzelf zien, maar altijd in het grotere samenhangende plan (Vrijheid eerlijk delen). Dat is ook altijd door Femke en Ineke (de opstellers) gezegd. Een onderdeel uit het plan nemen zonder de rest zou slecht uitpakken. Kortom; er zal vast wel onvrede zijn, maar de crisis sfeer die de Volkskrant probeert neer te zetten is er volgens mij niet en moet niet worden gecreëerd omdat er geen ander politiek nieuws is!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.