“zo kan het niet langer”

vrijdag 23 oktober 20090 Reacties

Het resultaat van mijn valpartij vorig jaar decemberDe gemeente Dronten gaat het strooibeleid tegen het licht houden zo valt te lezen in De Stentor vandaag. Afgelopen winter waren er 278 klachten over gladheid en nu lijkt het te zijn doorgedrongen in het gemeentehuis: “zo kan het niet langer” aldus wethouder Engelvaart.

In 2004 heeft de raad fors in het strooibeleid gesneden omdat er bezuinigd moest worden. GroenLinks vond dit toen al een erg dom idee omdat je niet moet bezuinigen op de veiligheid van mensen. Sinds december vorig jaar kan ik daar over meepraten nadat ik onderuit ging op de fiets op een onverwacht gladde weg (foto).

Het is goed dat er nu eens opnieuw naar het stooibeleid wordt gekeken. Doorgaande wegen in de dorpen en bijzondere objecten als scholen, bejaardenhuizen en zorgcentra moeten gewoon worden gestrooid, dat is een basiszorg waar de overheid voor dient te zorgen. Maar de verwachting voor de komende jaren is dat er weer fors moet worden bezuinigd. Als het aan mij ligt zal dit in iedergeval niet ten koste gaan van het strooibeleid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.