Zin in talent

zondag 12 september 20100 Reacties

Partijvoorzitter Henk Nijhof vertelt bij ZiGL 4 en 5 over de Haagse formatie

Gisteren en eergisteren zijn de 4e en 5e groep van de GroenLinks leergang ‘Zin in de GroenLinks’ (ZiGL) van start gegaan. Het talentenklasje dat we niet zo mogen noemen en waarvan ik zelf behoorde tot de eerste lichting. Maar mensen wat een talent weer! Twee dagen lang hebben we een start gemaakt in het conferentiecentrum Mennorode in Elspeet. Lekker ver van de wereld op de mooie Veluwe. Dat zorgt net voor die andere sfeer om elkaar goed te kunnen leren kennen.

Samen met Joa (mijn leergang), Marleen (tweede leergang) en René (partijorakel uit Eindhoven –maar zo mag ik hem niet noemen van hem- ;-)) mocht ik deze twee groepen begeleiden bij (voor velen) de eerste stappen binnen de partij. Zelf vind ik dat ik de afgelopen 33 jaar ook niet echt stil heb gezeten, maar de achtergronden van deze groep zijn bepaald indrukwekkend! Van jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York, tot het opzetten van pop podia en onderzoek in Zuid-Amerika en Azië in een leeftijd van 22 tot 64 jaar.

Partijvoorzitter Henk Nijhof kwam vrijdagmorgen al een masterclass Haags formatieonderhandelingen geven en dat is echt smullen voor politieke junks en daarvan hadden we er 30 in deze nieuwe leergang. Natuurlijk klap ik niet uit de school, maar toch leuk om eens te horen wat zich aan het zicht dat de media onttrekt; en dat is veel.

De ambitie van deze groep is groot en ik verwacht dat we er zeker een aantal talenten tussen hebben die we de komende jaren op mooie plekken in de partij terug gaan zien. De afgelopen leergangen hebben al fractiemedewerkers, afdelingsbestuurders, raadsleden en boeiend onderzoek opgeleverd.

Kortom, ik kijk nu al uit naar de terugkomdagen om te zien we iedereen geïnterviewd heeft. 30 maal 3 interviews binnen de partij, collega’s jullie zijn gewaarschuwd! 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This