Zin in GroenLinks scoort

zondag 19 september 20100 Reacties

Gisteren was de allereerste terugkomdag van de leergang Zin in GroenLinks/Jong en Actief. Eind 2008 ging de eerste leergang van start als Jong & Actief binnen GroenLinks en werd ikzelf met 14 andere talenten (verder) wegwijs gemaakt in de partij. Bij de 3e leergang veranderde de naam naar Zin in GroenLinks omdat het talent wel groot, maar lang niet altijd even jong meer was. Vorig weekend zijn de groepen 4 en 5 gestart en daarmee komt de leergang echt op stoom. Het aanbod van talent is groot en zelfs met vier leergangen per jaar moet er een strenge selectie worden toegepast omdat het aanbod groter is dan de academie aankan. Daarnaast, niet iedereen wordt zo maar toegelaten tot Zin in Actief (ZiGL), dan moet de Academie echt wel wat in je zien.

Gisteren waren er twee gasten die de eerste 3 leergangen meenamen in het proces rond de formatie: partijvoorzitter Henk Nijhof en fractievoorzitter in de Eerste Kamer Tof Thissen. Opnieuw een masterclass Haagse formatie met scherpe analyses van de staat van het CDA, de VVD en de PVV.

Grappig vanmorgen bij Buitenhof Herman Wijffels eenzelfde analyse te horen geven over de staat het van CDA. Zwaar weer en de vraag of de partij ooit nog een factor van belang zal worden in de Nederlandse politiek.

Maar het was ook leuk te zien dat een heel deel van de deelnemers aan de leergang op mooie plaatsen in het GroenLinks kader zijn terecht gekomen. Raadsleden, persoonlijk medewerker van een Europarlementariër, bestuursleden, kandidaat statenleden en kandidaat Eerste Kamerleden om maar wat te noemen. Een mooi succes voor de Academie (hoewel er natuurlijk niet perse een verband te leggen valt tussen de deelname aan ZiGL en het succes van onze talenten. Maar mogelijk was het wel een extra zetje natuurlijk).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This