Zin in de Toekomst; Trots op Europa

woensdag 20 mei 20092 reacties

trotsopeu-cu

GroenLinks heeft zin in de (Europese) Toekomst, maar is ook nog trots op Europa. Om deze reden werd gisteren de website www.trotsopeuropa.eu gelanceerd.  De reactie van GroenLinks over de onzin die er tijdens deze verkiezingscampagne weer wordt verteld over Europa. 

Er wordt een hele hoop onzin over Europa verteld zoals het bovenstaande citaat van ChristenUnie lijsttrekker Peter van Dalen. Hij noemt daar exact de drie zaken waar Europa niet over gaat, maar gewoon het Nederlandse parlement. Da’s dus puur inspelen op populistische onderbuik gevoelens. 

GroenLinks weerlegt zo de campagneleugens in de strijd rond de verkiezingen van 4 juni aanstaande.  Geen verhalen meer dat Europa ‘ons’ zo veel geld kost, we het meeste afdragen of dat je het Nederlands belang in Brussel niet dienen kan. 

Op de persconferentie waar de website gisteren werd gepresenteerd vroeg een  ANP-journalist of n ook ‘onwaarheden’ van GroenLinks op de website zouden komen. GroenLinks lijsttrekker Judith Sargentini daagde de media uit daarmee te komen. Als het echt niet klopt zal het worden geplaatst.

2 Reacties

  1. Wouter W.

    Mooie website! Overigens staat het standpunt van CDA en CU inzake schorsing homoseksuele leraar in Gelderland op gespannen voet met de mensenrechtenverdragen én het rapport van Thomas Hammarberg, EU Commisssaris voor de Mensenrechten, die in maart 2009 hard uithaalde naar NL omdat deze een uitzondering toestaat op het non-discriminatiebeginsel op basis van religie en geloof.

  2. OPA

    TOEkomst, ik vind het een mooie vinding en slim dat GroenLinks die url gekaapt heeft. We kunnen ook best trots zijn op onze provincie Nederland én tegelijk op Europa. Dat gaat pas conflicteren als je nog niet vol voor Europa hebt gekozen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This