Zijn alle PvdD-ers veganisten?

vrijdag 9 maart 20070 Reacties

Ik gun iedereen zijn/haar mening en vind ik het heel belangrijk dat er goed voor dieren wordt gezorgd! Daarom ben ik ook lid van GroenLinks, de partij die het initiatief nam de dierenrechten in de grondwet op te nemen en waarvan de Raad van State zegt dat het kan. Ik ben tegen dierproeven (met uitzondering voor heel uitzonderlijke gevallen ten behoeve van de medische wetenschap), ben tegen de (plezier)jacht en tegen de bio-industrie (heb biologisch-dynamische landbouw gestudeerd).

Maar ik hou verschrikkelijk van vlees en zal het ook niet laten staan. Waarom niet? Omdat ik geen veganist ben. Omdat ik van kaas, yoghurt en melk houd en omdat er daarom ieder jaar kalfjes geboren moeten worden, anders geeft een koe geen melk! Als we al die kalveren in leven zouden houden dan hadden we binnen de kortste keren een koeienoverschot. Dus als er fatsoenlijk voor deze dieren is gezorgd en ze hebben een fatsoenlijk leven gehad zet ik graag mijn tanden in dat vlees (en ik weet uit ervaring hoe het is een koe op te eten die je hebt verzorgd!). Ik hoop nu maar dat alle Partij voor de Dieren mensen als ze hapjes met vlees afslaan ook zo consequent, en dus veganistisch, zijn.

Maar ik ben zo bang dat het niet zo is!

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.