Zeeuws debat met klimaatactivist

zaterdag 29 november 20080 Reacties

Ga je eens een weekendje naar Zeeland om even tot rust te komen en afstand te nemen van werk en politiek; loop je doorlopend GroenLinksers en oud-collega’s tegen het lijf! 

Gisteravond gingen mijn ouders naar een energiemarkt in Noord-Beveland en natuurlijk wilde ik wel even mee. Bleek de markt in het teken te staan van het Klimaatstraatfeest en georganiseerd door de oud-collega’s van de ZMF. Toen ik voor Natuur en Milieu Flevoland werkt heb ik nog meegedacht over dit project.

Vandaag bleek er van GroenLinks Zeeland een debat met Wijnand Duyvendak te zijn over het klimaat naar aanleiding van zijn boek. Altijd leuk om eens even bij een andere GroenLinks afdeling te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Dikke pluim van Wijnand voor het klimaat en energiebeleid van GroenLinks gedeputeerde Marten Wiersma, dus dat was een mooie opsteker voor de Zeeuwen. Vandaag werd ook bekend dat de Dikke Van Dale als nieuw woord van dit jaar ook ‘Duyvendakken’ heeft opgenomen. Dat wil zeggen: “iemand afrekenen op zijn actieverleden”. Wijnand zelf hoopt dat hij dit begrip nog zal kunnen ombuigen naar ‘doorgaan nadat je bent afgetreden’. We zijn benieuwd! 

Ook Niels van den Berge was natuurlijk aanwezig om campagne te voeren voor zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap voor de Europese Verkiezingen. Goede actie om dan je opwachting te maken bij je eigen provinciale afdeling. Hij is inmiddels druk met zijn campagne en daarvoor verdient hij naar mijn mening waardering en natuurlijk, in maart een stemvoor zijn kandidatuur als lijsttrekker voor GroenLinks! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This