Ze zijn van de pot gepleurd!

woensdag 20 augustus 20081 reactie

Geld weggooienZo.. dat punt heb ik dan maar weer even gemaakt deze morgen. ‘Ze’ zijn natuurlijk het Christen Democratisch Appél, de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie in Dronten die gisteravond in een achterkamertje hebben besloten met geld te gaan smijten dat we niet hebben.

Geld smijten door een wethouder tijdelijk aan te willen gaan stellen als drie-maanden-vervanger van de zieke Hans Engelvaart. Tegen de tijd dat de nieuwe wethouder is ingewerkt komt Engelvaart als het goed is (en daar gaan we van uit) weer terug en mag de tijdelijke wethouder met wachtgeld op uw en mijn kosten weer naar huis. Dat is onverantwoord financieel beleid!

De coalitie voerde bij monde van CDA fractievoorzitter Jan de Graaf aan dat vier wethouders nodig zijn vanwege de ‘majeure’ projecten die er in Dronten op stapel staan. Nu kan ik er drie verzinnen: het Hanzekwartier, het onderwijsstation en het MFC. Het laatste is natuurlijk een onderwerp dat wethouder Engelvaart in zijn portefeuille heeft, maar het Hanzekwartier is van Koning (PvdA) en het onderwijsstation is van Van As (CU).

Maar laten we nu eens kort door de bocht en met een reële bril naar Dronten kijken. Het Hanzekwartier gaat niet door: de risico’s zijn onverantwoord groot (oké dat besluit moet nog vallen, maar wacht u maar af!). Exit groot project 1. Het onderwijsstation is een doodgeboren en tot mislukkinggedoemd project. Buiten dat is het nu allemaal een beetje laat om het echt nog in het station mee te nemen en ligt een onderwijscampus voor het gehele onderwijs bij de CAH veel meer voor de hand. Exit groot project 2.

En dan het MFC… Er is in Dronten voor vrijwel niets geld beschikbaar. Ook over het MFC wordt er, door het CDA en ChristenUnie voorop, gemeld dat er geen geld is. Welnu, was dat tot nu toe moeilijk te vinden; nu is het zeker niet meer te vinden!

Beste inwoners van de gemeente Dronten,

Als straks in november de begroting 2009 wordt vastgesteld en daaruit blijkt dat er geen MFC komt, er bezuinigd zal gaan worden op subsidie voor maatschappelijk werk, schuldhulpverlening en sociale raadslieden, logopedie, het schoolvervoer, de Meerpaal (bibliotheken) en de bouwleges omhoog gaan en bouwvergunningen duurder worden, als de medische adviezen voor een parkeervergunning en de sporttarieven omhoog gaan en u bent daar ongelukkig over? Klopt u dan aan bij CDA, PvdA en ChristenUnie.

U weet wel: de partijen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen beloofden : Financiën op orde (CDA) te brengen en Sterk en sociaal (PvdA) te zijn!

Nog anderhalf jaar… anderhalf jaar en dat mag u weer een oordeel geven. Maar denkt u nog eens goed na als u op 3 maart 2010 in uw stemhokje staat!

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Geld over de balk smijten kunnen ze bij provincie veel beter.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This