“Zat jij niet in Kopenhagen?”

dinsdag 8 december 20090 Reacties

COP 15_1Sinds gisteren wordt deze vraag mij bijna doorlopend gesteld, want het heeft bijna niemand kunnen ontgaan dat de Klimaatconferentie in Kopenhagen van start is gegaan. Dat is een goede zaak, want de aandacht van de wereld moet zich nu ook gaan richten op deze conferentie omdat we volgende week vrijdag ook een krachtig akkoord nodig hebben.

Zoals eerder aangekondigd; ik ga voor GroenLinks ook die kant op. Komende zaterdag vertrekt er een trein vanaf Utrecht Centraal met de Nederlandse delagatie aanboord. Iedereen is vanaf 17 uur van harte welkom op Beat the heat Now, het nationale klimaatevenement waarbij aan het einde de Kopenhagen-Express zal vertrekken. De tweede week van de conferentie is de week dat de regeringsleiders in Kopenhagen de echte politieke besluiten moeten gaan nemen en dus de belangrijkste week. Deze week is vooral de week van de inleidende onderhandelingen en daarom is er voor gekozen alleen de tweede week daar te zijn met de zware delegaties.

Dus, ja ik ga naar Kopenhagen. Maar zaterdag pas vertrek ik echt. Vandaag nog een laatste dag werken bij Natuur en Milieu Flevoland en vanavond en donderdag nog commissies van de gemeenteraad van Dronten. Vrijdag spullen pakken en dan zaterdag vroeg naar Utrecht om eerst nog even als begeleider aan te schuiven bij de leergang Jong en Actief van GroenLinks (het tweede talentenklasje) en daarna door te gaan naar Beat the heat Now! Kom allemaal naar de Utrechtse Jaarbeurs (kaartjes kosten slechts 5 euro en zijn hier te bestellen) en zwaai met alle andere aanwezigen mij en de Kopenhagen-Express uit om 21 uur!

In 2009 vond de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats in Kopenhagen. In de Deens hoofdstad moest een nieuw klimaatakkoord worden gesloten.Namens de Europese fractie van GroenLinks was Paul werkzaam in Kopenhagen gedurende de klimaattop. 

Paul Vermast

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This