Youp – Rechtsvaardig

zaterdag 2 oktober 20101 reactie

Maxime Verhagen is de eerste katholiek die op latere leeftijd misbruikt is. Sterker nog: zich heeft laten misbruiken! Misbruikt door rechts. En hoe! En hij vindt het nog lekker ook. Zelden iemand zo kinderlijk blij en trots een regeerakkoord zien presenteren. Net iets minder parmantig dan Rutte, onder wiens naam Wilders gaat regeren. Sneue Mark beseft zo goed dat zijn naam vanaf nu een schuilnaam is.

De kabinetsplannen van Geert zijn afgelopen donderdag dus opengevouwen en De Telegraaf kwam gisteren bijna klaar. Eindelijk gaat er weer met straffe hand geregeerd worden. De linkse kerk raakt zijn hobby’s kwijt.

Buurvrouw Merkel sprak haar ongerustheid uit, maar heeft volgens onze nieuwe premier Wilders kein recht op vrijheid van meningsuiting. Net als de Indonesische ambassadeur. Die moest vorige week ook een toontje lager kwaken. Zelfs als iemand het nieuwe kabinet-Wilders voor de grap Bruin 1 noemt wordt hij of zij tot de orde geroepen. Lief hè? Ik zou als ik Merkel was ook een beetje nerveus worden als ik tussen enge rechtse provincies als Nederland en Denemarken zat.

Afgelopen woensdag was er een opvallend geweldsdingetje in hartje Den Haag. Een PVV-Kamerlid deelde een kopstoot uit in een kroeg. Geen biertje met een jenevertje ernaast, maar hij beukte met zijn eigen lege kop een meneer tegen de grond. De vechtersbaas zou eerst een paar smerige dingen tegen de vriendin van zijn slachtoffer hebben gezegd, waarop haar vriend zei „moet dat nou?” en toen kreeg hij onmiddellijk een hijs voor zijn treiter van de politicus, die ooit militair was. En soldaten moeten vechten. Daarvoor hebben we ze. De meneer die de knal voor zijn kop kreeg deed aangifte. Het Kamerlid werd ingerekend en mocht een nachtje achter de stangen.

Denk dat de rechtse arrestant hier heel tevreden over is. „Inrekenen dat gajes” is het duidelijke devies van de PVV en ik denk dat een andere rechtse parlementariër maandag Kamervragen gaat stellen. Waarom de vechtersbaas in kwestie de volgende ochtend alweer vrij rondliep? Wat is dit voor watjesland? Opvallend overigens dat het dit jaar het tweede geweldsincident binnen de PVV is. Of zijn we de ordinaire bokswedstrijd van ene Hero Brinkman alweer vergeten? Is dit soort niet iets voor de op te richten dierenpolitie? Afdeling: schijtlijsters.

Ik lijk wat somber, maar er is gelukkig ook wat te vieren. Vandaag heft het CDA zichzelf op. Een meerderheid van de leden zal zich in Arnhem achter Maxime scharen, maar de kiezers die ze nog over hadden zijn ze kwijt. Die zullen massaal op beschaafdere partijen gaan stemmen. Op partijen die het als hun humane plicht zien politieke vluchtelingen asiel te verlenen en die de ontwikkelingshulp niet met een miljard verlagen om dat in asfalt om te zetten. Vrees trouwens dat als we het geld niet naar de hongernegers brengen ze het domweg komen halen. Meer illegalen dan ooit. Ook wel weer handig omdat ze voor weinig geld de huizen van de VVD’ers kunnen verbouwen.

Werd door een vriend gewezen op een gerucht: Hans van Baalen wordt misschien minister! Althans: Hans heeft aangegeven dat hij beschikbaar is. In het belang van het land, zal ik maar zeggen. Defensie en Buitenlandse Zaken worden genoemd. Dat is toch die gozer die in zijn jeugd ’s nachts stomdronken het Horst Wessel-lied door Leiden liep te lallen? Die lid was van het donkerbruine Pro Patria, een zeer schimmig clubje binnen het Leids studenten Corps? Over wie de mare gaat dat hij politieke liefdesbrieven naar Joop Glimmerveen schreef? Carrières kunnen nog raar lopen.

Maar goed: het CDA heft zichzelf op. Ook wel weer geestig dat de christenen die serieus geloven dat een gozer over water liep die water in wijn kon veranderen, die tegen vissen preekte, die uit de dood ontwaakte, vervolgens zwaargewond een grafsteen opzij rolde en een tijdje later zonder vleugels naar de hemel zweefde, dat diezelfde christenen met een partij in zee gaan die een andere godsdienst achterlijk noemt. Lief hè?

Bron: NRC

1 Reactie

  1. Erwin

    Het CDA-congres ging precies zoals verwacht, het was een afweging tussen een voorstel om de vingers bij af te likken en de ideologische beginselen van de partij. Onder Verhage zal het CDA een ruk naar rechts maken en zo 30% van het CDA van zich vervreemden. Het CDA zal krimpen door de impopulaire maatregelen, de interne onrust binnen het CDA en de discussie met Wilders over integratie. De oppositie hoeft weinig te doen, behalve toekijken hoe het CDA zijn eigen graf graaft en politieke zelfmoord pleegt. Er is geen ruimte meer voor middenpartijen in de Nederlandse politiek. Binnen 2 jaar nieuwe TK-verkiezingen, met Wilders en VVD tegenover de ‘linkse kerk’.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This