‘Yes we can’

woensdag 5 november 20081 reactie

Vannachtt om 3 uur was ik ruim 21 uur wakker en hield ik domweg mijn ogen niet meer open. Met een voorsprong voor Obama ben ik naar dromenland vetrokken omvanmorgen vroeg wakker te worden van een sms van de NOS: “Obama wint verkiezingen. Kijk voor meer informatie op Ned1”. Ik lag net twee uur in mijn bed. Ik heb dus niet gekeken, maar wel net via internet de overwinningsspeech van ‘president elected Obama’ gezien. Daarvan kan ik wel geïnspireerd raken en het is de afgelopen 8 jaar niet voorgekomen dat ik door de Amerikaanse president geïnspireerd werd. Het is natuurlijk fantastisch een ‘zwarte’ man nu de persident van de VS is geworden. Om met Wouter Bos te spreken “het was een jaar geleden ondenkbaar dat er een zwarte man in dat grote witte huis gaat wonen en er twee kleine zwarte meisjes zullen spelen”.

Maar ik heb nu ook een andere wens: laten we vanaf morgen ons (weer) eens gaan richten op Europa. Wij zijn Europeanen die natuurlijk nauw met de Verenigde Staten van Amerika samenwerken, maar het eerst en vooral samen als Europese landen, als Europese Unie moeten gaan redden. Als je ziet hoeveel aandacht er uit is gegaan naar verkiezingen aan de andere kant van de wereld (die voor de hele wereld van belang zijn, daarover geen misverstand), dan hoop ik dat onze ‘networks’ NOS en RTL nu weer dezelfde aandacht gaan geven aan de Europese politiek. Hoe gaat het met Duitsland, bestaat België nog? De Denen willen de Euro gaan invoeren en hun Kroon afschaffen. Hoe staat het met het Spaanse onderzoek naar de bomaanslagen in Pamplona? Kortom; het is belangrijk om te weten wie de president van Amerika geworden is, maar nu graag weer een beetje (meer als hiervoor) Europees nieuws!

Nagekomen: helaas; plaatjes geven toch nog steeds een probleem 🙁

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Vers nieuws uit de Staten (financiële beschouwingen) over Natuur en Milieu Flevoland. Het goede nieuws is dat er beweging zit in het standpunt om de subsidie van NMF te korten. Het slechte nieuws is dit ‘veranderen’ van standpunt bij niet-nader-genoemde politieke partijen een wat moeizaam proces is. E.a. is dus vooruit geschoven naar de behandeling in de commissie.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This