Woonzorg zone

dinsdag 26 april 20050 Reacties

Vanmorgen zat ik in de interliner op weg naar mijn werk in Lelystad. Achter mij zaten drie meiden; van ik schat rond de 18 jaar; de nieuwe plannen voor de woonzorg zone bij de Regenboog te bespreken. Wat ik er van begreep woonden ze (of toch twee van hen) tegenover het plan gebied waar de flats moeten komen. Op zijn zachts gezegd waren ze niet blij met de plannen. Want de straat de Kampanje zou voor de zone moeten wijken en de huizen daar van OFW zouden worden gesloopt. Ook hun huis en dat zagen ze niet zo zitten. Verder vonden ze 40 miljoen wel erg veel geld voor die bejaarden, want konden er niet gewoon twee op een kamer. Wat maakte dat nou uit? Beter was het nog om ze maar in Lelystad te huisvesten, hadden we in Dronten tenminste geen last meer van ze. Want Dronten was toch al een bejaardendorp aan het worden. Verder was het vooral ook niet goed dat er weer een stuk bos zou moeten wijken voor de plannen. Want er was al zo veel bos verloren gegaan de afgelopen jaren. Vroeger waren er veel meer bosjes in de buurt waar ze hutten konden bouwen en die waren allemaal al verdwenen. Kinderen kunnen nu nergens meer spelen en daar waar het nog kan wordt dus nu een nieuw bejaardenhuis gebouwd. “Belachelijk”. Misschien was nog wel een beter plan om die bejaarden in West of aan de Lijzijde of de Overloper te huisvesten. Kortom; het is een heel slecht plan en te duur voor al die oude mensen. “Dronten vergrijst, je wordt er toch gek van!”


Ik moet toe geven dat ik moest glimlachen toen ik het gesprek aanhoorde. Want de zorg dat Dronten vergrijsd en er veel bos moet wijken voor nieuwbouw deel ik wel met ze. Maar dat er groen wijkt voor de woonzorg zone vind ik minder bezwaarlijk. Ouderen moeten in het centrum wonen zodat ze goed boodschappen kunnen doen. In West is daar nog helemaal geen voorzieningen voor. Maar misschien kunnen we met het nieuwe plan De Gilden wel een ouderen centrum meenemen in de plannen zodat niet het hele dorpscentrum een woonzorg zone wordt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.