Woonzorg ruzie

donderdag 13 oktober 20050 Reacties

Het was een rare avond vandaag in de raadszaal. Als eerste werd de bezuiniging op de sport behandeld. Dat stond eigenlijk niet op de agenda maar werd er op verzoek van de wethouder aan het begin van de week nog even op gefietst.
De sportverenigingen roeren zich en het gemeentehuis was afgeladen vol. Nadat we hier ruim twee uur over hadden gesproken moest de gewone agenda nog. Ook daarop stonden niet onbelangrijke zaken als de "kaderstelling" voor de woon/zorgzone bij de Ark. Het was rond 23 uur toen we er aan begonnen en er was de raad al iets bijzonders opgevallen. Het voorstel dat werd voorgelegd werd verdedigd door wethouder Haverkort en deze had, viel uit de stukken te lezen, een minderheidsstandpunt ingenomen over dit stuk. Met andere woorden, ze was het persoonlijk met het voorliggende stuk niet eens. Gevraagd naar de reden kwam ze plotseling met de opmerking dat ze als wethouder ruimtelijke ordening (ze heeft ook volkshuisvesting in haar portefeuille en met die "pet" sprak ze over dit plan) de vierde woontoren in het plan niet zag zitten.

's Middags had ze "met een liniaal" zitten meten en nog wel mogelijkheden gezien voor een alternatief wat mogelijk ook nog groter zou kunnen zijn. Geheel terecht trok het CDA daaruit de conclusie dat er dus op een andere plaats een groter gebouw kan worden neergezet en dus het gebouw waarover we spraken lager kan. Dat was een van de grote bezwaarpunten van de omwonenden. De hoogte én het vierde gebouw. Twee vliegen in één klap dus. De wethouder wrong zich in alle bochten om toch het plan door de commissie te krijgen, anders zou het hele plan in gevaar komen. Maar dat is gewoon even pech! Het is een plannetje van de OFW en die hebben nu eenmaal de gewoonte een plan eerst aan d bevolking te presenteren en daarna pas aan de politiek ter besluitvorming voor te leggen. Nu moesten wij met de rug tegen de muur en een mes op de keel dit besluit goedkeuren. Niet dus. Het plan i naar het college terug gestuurd en komt in december opnieuw met een alternatief naar de Raad. De OFW was bij monde van dhr. Van Hoorn woedend en brieste dat "de raad de oudere huisvesting naar de klote helpt". Da's mooi dat OFW dat vindt, ik vind ook wel eens wat. Maar dan had men de raad misschien niet tegen de haren in moeten strijken en het plan, de kaders, eerst bij de raad neer moeten leggen en daarna aan de bevolking presenteren. Dat is de juiste volgorde. En als je met Annie om tafel zit en leuke plannetjes bedenkt moet je als OFW misschien zelf eens vragen aan Annie of dit niet eerst eens naar de Raad moet. Want OFW kent de route der dingen ook best.

Maar ik snap het wel. Als je de raad voor een voldongen feit zet gaan ze ook niet morrelen aan je mooie plannetje en dat is precies wat de OFW wil. De Raad heeft maat de slikken en anders kan men stikken.
Ik hoop voor Annie dat ze volgende maand met een beter plan en een reëel alternatief komt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.