Wint Dronten een megaton?

donderdag 24 november 20110 Reacties

Greenpeace Nederland is vandaag de actie gestart “Win een megaton… kernafval!” waarbij inwoners van gemeenten die kans maken op tonnen aan kernafval hun wethouder kunnen mailen met het verzoek zich hiertegen te verzetten.

Helaas geldt ook voor Dronten dat onze gemeente behoort tot de ‘gelukkigen’ die kans maken op de tonnen van Verhagen. GroenLinks maakt zich hier dan ook grote zorgen over en heeft dit in april al aan de orde gesteld in de gemeenteraad. Hoewel wethouder Van Amerongen toen beloofde een brief aan minister Verhagen te sturen en het antwoord aan de gemeenteraad aan te bieden voor een nieuw debat is het tot nu toe stil.

Via de actiesite van Greenpeace kunnen inwoners van de gemeenten die kans maken op het afval hun wethouders vragen zich hiertegen te verzetten. GroenLinks vraagt iedereen deze oproep aan wethouder Van Amerongen te versturen!  (Vul op de Greenpeace site uw postcode en huisnummer in en u komt meteen bij de brief aan wethouder Van Amerongen).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This