Windmolenbeleid lost niet bestaand CO2-probleem op volgens de VVD

vrijdag 18 februari 20110 Reacties

Anke d'Hooghe-Molenkamp

Ach ja.. zo kennen we ze weer, onze rechtse VVD vrienden in de raad. Wetenschappelijk bewezen of niet, je moet jezelf vragen blijven stellen of beleid wel nodig is natuurlijk. En of dat CO2 probleem nu wel zo groot is.. Sja; daar zijn ze bij de VVD Dronten nog niet zo van overtuigd bleek afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering. Want moest dat CO2 probleem eigenlijk wel worden opgelost? Zo erg is het toch eigenlijk helemaal niet? Betoogden de Vrije Democraten bij monde van Anke d’Hooghe-Molenkamp. Daarbij, windmolens draaien op subsidie en daar is de VVD niet voor. Zonde geld zeg maar.

Heel voorzichtig heb ik maar eens geïnformeerd of mevrouw d’Hooghe kon vertellen hoeveel subsidie er naar vieze grijze stoom gaat en of ze daar ook een opvatting over heeft. Helaas was mevrouw d’Hooghe wel “heel goed op de hoogte van het windmolendossier” maar wist ze verder niet echt van de hoed en de rand. Dat er jaarlijks miljarden naar het opwekken van vuile stroom gaan wist ze niet. Maar dat de kolencentrales eigenlijk subsidie verstoken “deed er nu even niet toe”.

Elk jaar wordt de productie en het gebruik van vieze energie met zo’n 7,5 miljard euro gesteund. Naast je eigen energierekening thuis betaal je als belastingbetaler zo’n 800 euro voor de fossiele energierekening van bedrijven. Voor schone energie is jaarlijks maar 1,4 miljard euro gereserveerd. Maar kennelijk is dat voor de VVD in Dronten allemaal prima.

Uiteindelijk kon de VVD wel instemmen met het nieuwe windmolenbeleid, want er moest van die stomme subsidie om dat niet bestaande CO2 probleem op te lossen dan toch maar zo veel mogelijk in Dronten terecht komen tenslotte. Tuurlijk, eigen zakken vullen eerst!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.