Wietteelt in Dronten?

woensdag 2 december 20150 Reacties

De Vereniging Nederlandse Gemeente (kortweg de VNG) vindt dat het gedoogbeleid rond coffeeshops ‘failliet’ is en dat gereguleerde wietteelt moet worden mogelijk gemaakt. Ik vind het een belangrijk signaal dat de VNG dit nu afgeeft. Want al jaren geeft het de grootste problemen dat je via de voordeur legaal wiet verkoopt die je aan de achterdeur van dezelfde coffeeshop illegaal aankoopt.

Met dit beleid is de overheid feitelijk criminele activiteiten aan het ‘witwassen’ terwijl de teelt behoort tot de zware misdaad in Nederland met heel veel daarbij behorende overlast. Dus dat de achterdeur van de coffeeshop gelegaliseerd en daarmee gereguleerd en gecontroleerd moet worden is geen nieuw geluid. GroenLinks bepleit is bijvoorbeeld al jaren.

D66 in de Noordoostpolder heeft afgelopen week voorgesteld om nu de wietteelt in de Noordoostpolder te legaliseren naar aanleiding van het rapport van de VNG. De burgemeester daar wil er niet aan. Maar het is geen gek idee van D66! In 2007 heb ik eenzelfde voorstel op dit blog ook al eens gedaan voor onze gemeente.

Als Dronten legale en gereguleerde wietteelt zou toestaan kunnen we daarbij maximaal gebruik maken van de kennis en ervaring van de agrarisch onderwijsinstellingen binnen onze gemeente. Daarbij zouden we ons imago als agro-food gemeente met één klap wereldwijd weten te vestigen. Volgens mij kan daar geen citymarketing tegen op! Dope man!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This