Wethouder MAC3PARK?

woensdag 29 oktober 20140 Reacties

“Heeft u belangstelling? Neem contact met ons op!” Was getekend: Piet Bleeker, wethouder economische zaken van de gemeente Dronten, namens MAC3PARK in een spotje op Omroep Flevoland.

De wethouder als uithangbord van een commerciële vastgoedboer uit Lelystad. Laat ik voormalig minister Winnie Sorgdrager van Justitie citeren door te zeggen dat “de oren van mijn hoofd vielen van verbazing” toen ik dit spotje voorbij zag komen. Dat een wethouder (of burgemeester) in een spotje zijn eigen gemeente aanprijst kan ik me nog wel voorstellen. Hoewel we daar ook geen beste ervaringen mee hebben uit het verleden…

Maar een commercieel bedrijf is echt wat anders? Want nu is het MAC3PARK, maar wie is het de volgende keer? Mogen we de wethouder nu ook verwachten in spotjes voor een lokale frituurvet verwerker? Of wethouder Engelvaart die de groene en ruim opgezette woonwijk Het Pallet -rustiek gelegen onder de aanvliegroute van de Luchthaven Lelystad- aanprijst. Wellicht de burgemeester voor de alarminstallaties van de lokale installateur aanbeveelt of zelfs wethouder Van Amerongen van Cultuur die de muzieklessen  van het CKV een mooie investering in de toekomst noem? Dat zal toch niet de bedoeling zijn neem ik aan?

Inmiddels heb ik vragen ingediend voor de raadvergadering van komende donderdag. Wat zijn de overwegingen om hier aan mee te werken op deze wijze? Waarom nu wel voor dit bedrijf en wat doet de wethouder in volgende gevallen? Welke bedrijven wel en welke niet? Het zijn zo van die overwegingen waar ik graag een helder antwoord op krijg.

Natuurlijk is wethouder Bleeker nog niet zo lang in functie, maar een onervaren politicus is hij bepaald niet te noemen. Dus afhankelijk van de helderheid in de antwoorden was het op zijn best een Koninklijk “beetje dom” om de Koningin maar eens aan te halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This