Wethouder Langeweg heeft een probleem

maandag 7 februari 20111 reactie

Wethouder Langeweg

Heel langzaam wordt het beeld duidelijker hoe het is gegaan rond de misgelopen subsidie van het MFG in Biddinghuizen. Daar waar de wethouder in oktober aan de raad melde dat er ‘geen financiële zekerheid’ kon worden gegeven door de provincie blijkt dat Gedeputeerde Staten al in juni kraak helder waren: “het geld is op”.

Dat er geen geld meer is voor het MFG Biddinghuizen komt omdat de gemeente niet aan de voorwaarden leek te voldoen.

Mocht het MFG project daardoor in de problemen komen hebben CDA, VVD en Leefbaar Swifterbant Dronten wel iets uit te leggen in Biddinghuizen, want de tweede fase is daarmee zeer onzeker geworden. U weet wel, die tweede fase waar de Flevowand zo mooi kon hangen omdat die de beste plek verdient en waarom de cultuurbank ‘overbodig’ was.

Hoe het ook zij, het beeld dat nu naar voren komt is dat de wethouder de gemeenteraad, niet volledig, niet tijdig en niet juist geïnformeerd heeft. Natuurlijk, de wethouder komt nog met antwoorden op vragen van GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Maar als het zo gegaan blijkt te zijn wordt dat een politieke doodzonde genoemd en dan heeft de wethouder dus een probleem.

1 Reactie

  1. Erwin

    Langeweg moet opstappen. Deze extra wethoudersfunctie moet niet weer worden ingevuld. Het is nooit goed uitgelegd waarom er een extra wethouder nodig was met een beleidsarm collegeprogramma.
    Het geldtekort door het mislopen van subsidies kan worden hersteld door het gereserveerde geld voor een MFC Swifterbant te gebruiken voor de fase 2. Zo zijn er nog wel meer potjes geld, bijvoorbeeld: herinrichting van het stationsgebied, Onderwijsstation, exploitatiebudget Meerpaal, etc.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This