Werkconferentie toekomst Dronten

zaterdag 7 januari 20060 Reacties

{mosimage}Vanmorgen was er een werkconferentie van de gemeenteraad over de toekomst van Dronten. De gemeente werkt aan een visie op Dronten in 2025. Hoe moet de gemeente zich ontwikkelen. Moeten we door groeien naar 50.000 inwoners? Een nieuw dorp beginnen, of is het eigenlijk wel goed zo?
Interessante vragen die veel politieke partijen zich nu ook stellen, aan de vooravond van de verkiezingen.
Wat me op is gevallen is dat er geen wezenlijk verschil bestaat tussen de partijen als je de globale toekomst bekijk. Inzet op recreatie rond de randmeren en Biedinghuizen, géén nieuwe kern erbij, ontwikkeling van de (agrarische) kenniscentra in de richting van Lelystad, maar zelf op eigen kracht en woon-werk ontwikkelingen ten oosten van Dronten richting Kampen/Zwolle.


Ruim op gezette en groene woon werk wijken komen steeds meer in trek en Dronten heeft ruimte zat om die te ontwikkelen. Natuurlijk zijn er verschillen. Een VVD-er vond het heel goed dat er wijken zoals de Golfresidentie zijn en ziet er daar van wel meer. “Zodat deze mensen op zaterdag naar het theater gaan en zo het theater in stand kan worden gehouden”. Ik denk zel meer in de richting van sociale woningbouw voor ouderen en jongeren die starten op de woningmarkt en ook graag mooi willen wonen. Maar het er verschillen zullen zijn ligt voor de hand. Dat het algemene beeld redelijk overeen komt vind ik erg positief.
Voor de verkiezingen moet het eerste concept van de visie klaar zijn en worden gepresenteerd. In de tussen tijd wordt ook de bevolking gevraagd haar visie te geven. U zult er dus meer over gaan horen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.