Wereldleiders besluiten; geen akkoord in Kopenhagen?

zondag 15 november 20091 reactie

greenpeace.co2In een spoedoverleg tijden de APEC-top in Singapore hebben 20 wereldleiders ‘besloten’ dat een akkoord in Kopenhagen te vroeg komt en er geen juridisch bindend akkoord zal komen volgende maand. Dat is natuurlijk een enorme gemiste kans, maar wat de top in december alsnog waardevol maakt is dat de wereldleiders wel willen dat er een politiek bindend akkoord zal komen.

Meer dan ooit is het nu van belang dat de ministers die daar gaan onderhandelen onder druk worden gezet om tot een ambitieus politiek akkoord te komen. Een akkoord waarin ook de opkomende economieën en de ontwikkelingslanden zich in kunnen vinden.

Daarom is het belangrijk dat iedereen zal helpen een duidelijk signaal af te geven aan onze regering. Kom allemaal naar Beat the heat Now op 12 december in Utrecht! (Kaartje € 5,- hier te bestellen). Het nationale klimaatevenement van de samenwerkende ontwikkelingssamenwerking- en milieuorganisaties in de jaarbeurs. Aan het einde van dit evenement zal de trein met de Nederlandse delegatie voor Kopenhagen vertrekken met o.a. minister Cramer aan boord. Laat een boodschap voor de onderhandelaars achter op de trein!

Maar al het actuele Kopenhagen-nieuws zal in de komende tijd te vinden zijn op Kopenhagen Report. Steun de strijd voor een goed politiek akkoord, want Kopenhagen moet slagen!

In 2009 vond de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats in Kopenhagen. In de Deens hoofdstad moest een nieuw klimaatakkoord worden gesloten.Namens de Europese fractie van GroenLinks was Paul werkzaam in Kopenhagen gedurende de klimaattop. 

Paul Vermast

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.