Wel naar de opening

zaterdag 12 april 20083 reacties

Olypische handboeienAls ik alle gedoe zie rond de boycot van de opening van de Olypische Spelen merk ik dat ik er niet zo veel van snap. Niet naar de opening gaan zal de Tibetaanse zaak niet helpen, hooguit de Chinezen beledigen. Of we daar wat mee opschieten betwijfel ik. Toen jaren geleden de keuze van het IOC op China viel had de wereld over het land heen moeten vallen. Ik vind het ook goed dat er nu veel aandacht is, maar niet naar de opening gaan is een politieke daad. De Olympische Spelen hebben niets met politiek te maken en je ziet ook al de meest veschrikkelijke politieke compromissen. Niet naar de opening gaan, maar wel naar de sluiting.

Daarmee is Tibet niet gehopen! Als je niet naar de opening gaat, ga je helemaal niet. Of wel; of niet. Voor mij zijn dat de smaken, niet meer, niet minder. Dus de actie die DWARS vanavond gestart is bekijk ik dan ook met enige verbazing.

Mijn steun zal de actie in ieder geval niet krijgen.

3 Reacties

 1. Frank Pels

  Als er veel regeringen (VS, Duitsland, Frankrijk, Nederland, ….) wegblijven bij de opening geef je daarmee wel een signaal af.

  Natuurlijk zal dat niet onmiddelijk leiden tot een verbetering in Tibet, maar je moet tenslotte ergens beginnen.

 2. OPA

  Ja en dat had moeten beginnen bij de keuze voor China door het IOC. Niet nu. Ben het voor 100% met Paul eens. Niet zeuren, lekker sporten. Politiek doen we niet aan op de Olympische Spelen.

 3. Frank Pels

  Van omroep Flevoland

  Het is ongepast en ongewenst als er in augustus een delegatie van de provincie Flevoland naar de Olympische Spelen in China gaat. Dat stellen de ChristenUnie, SP en GroenLinks in Provinciale Staten. De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan commissaris van de koningin Michel Jager.

  Jager en gedeputeerde John Bos gaan met een kleine delegatie naar Beijing. Het bezoek heeft onder meer te maken met de promotie van Nederland en Flevoland als kandidaat voor de Spelen van 2028.

  De ChristenUnie vraagt zich af of de provincie zich bewust is van de maatschappelijke en politieke gevolgen van een bezoek, nu de mensenrechten in China zo ter discussie staan.

  http://www.omroepflevoland.nl/853ddf6e-c070-445a-aef0-a3a158e929d6.aspx?NewsKey=06A643B096CD175DC125742C003294A5

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.