Met enige verbazing las ik gisteravond het bericht op NU.nl dat enkele honderden leden sinds afgelopen vrijdag hun lidmaatschap hebben opgezegd of dat willen doen, omdat ze ontevreden zijn met de gang van zaken binnen GroenLinks afgelopen dagen. Ook in mijn eigen omgeving ken ik daarvan voorbeelden.

Laat ik maar eerlijk zijn: ik snap daar écht helemaal niets van! Dat je boos bent kan ik in komen. De krachttermen die ik het afgelopen weekend heb gebruikt om de situatie te duiden aan familie en vrienden zijn ongeschikt voor dit blog.

Maar dat je wegloopt… Juist nu, nu iedereen is opgestapt en vertrokken, nu een interim-bestuur de weg gaat vrijmaken voor een nieuw bestuur dat door de leden verkozen is, nu we dus iedereen kunnen gebruiken en je juist als lid met je stem op het congres de partij waarvan je lid bent de goede kant op kan sturen; dan loop je toch niet weg? Toch niet om ‘gedoe’ in plaats van inhoudelijke redenen? Want dat zou ik wel snappen, maar dan in de aanleiding weer echt heel raar.

Iedereen die vindt dat het de laatste tijd de verkeerde kant op gaat met GroenLinks zou nu lid moeten worden! Ruim op tijd om mee te kunnen stemmen op het congres over een nieuw bestuur en de aanbevelingen van de commissie Van Es die onderzoek doet naar de verkiezingsnederlaag.

Als je nu wegloopt dan draag je de partij kennelijk ook geen warm hart toe of moet je toch nog eens bij jezelf te raden waarom je ook alweer lid was. Want zeker als het je te doen was om groene, sociale en progressieve politiek blijf je lid van GroenLinks. Juist nu het even lastiger is! Dus volg je hart en wordt (of beter blijf) lid met je verstand: www.groenlinks.nl/lidworden