Weg met LNV!

donderdag 20 mei 20102 reacties

LNV, een begrip in agrarisch Nederland, stond voor het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Enkele jaren geleden is naar aanleiding van de uitwassen in de landbouw die V van Visserij vervangen door de V van Voedselveiligheid. ‘Het ministerie‘ zoals het doorgaans wordt genoemd heeft haar langste tijd wel gehad.

Er zijn vele goede redenen om landbouw en natuurbeheer onder ruimte en duurzaamheid te laten vallen. Voedselveiligheid is een deel van de landbouw, dus dat apart benoemen was altijd al onzin. GroenLinks pleit in het verkiezingsprogramma voor het verminderen van het aantal ministeries. Mij lijkt dat een prima plan, maar de afdeling communicatie van het ministerie van LNV hoeft zeker niet mee naar het nieuwe ministerie van Ruimte en Duurzaamheid.

Want de afgelopen tijd blundert LNV stevig in haar comunicatie. Eerst natuurlijk de glossie van de minister, de ‘Gerda’ (pdf). Maar deze week maakt LNV het in haar personeelsblad wel heel bont. Als tip om de verkiezingscampagnes te mijden (ambtenaren hebben daar kennelijk een hekel aan) werd mee gegeven dat ze een ‘Volkert van der G-tje’ kunnen doen. Dan worden de campagnes heerlijk rustig stil gelegd.

Volkert van der Graaf schoot in 2002 Pim Fortuyn dood in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Vanzelfsprekend werden toen de verkiezingscampagnes stil gelegd en dat gebeurd sinds dat moment steeds bij een gebeurtenis die het land schokt. Zoals vorig jaar het Koninginnedagdrama (Europese verkiezingen) en vorige week de vliegramp in Tripoli.

Maar een ministerie dat -zelfs als grap- haar medewerkers adviseert een politiek leider dood te schieten om zo van de gehate verkiezingscampagnes af te komen heeft al haar gezag verloren en verdient het dus ook niet anders dan bij de komende formatie te verdwijnen. Dat is goed voor de ontkokering van de Rijksoverheid, goed voor de ruimtelijke indeling van ons land en goed voor de duurzame landbouw. Zeker nu LNV zelf ‘aangeschoten’ is gekraakt door haar idiote communicatie. Dus weg met LNV!

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer stond hij voor GroenLinks op plaats 38. Paul studeerde biologische landbouw in Dronten en ging ook met dit thema de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 in. 

2 Reacties

  1. OPA

    Hear hear – er is een verschil tussen een lugubere grap maken en opschrijven. Persvrijheid is prima maar als je iets opschrijft heeft het gewoonlijk meer impact dan alleen zeggen. En dat kan een eind van een relatie betekenen, een eind van je baan of een eind van een ministerie.

  2. johan

    Hee kijk! OPA is back!
    Ik ben het met je eens, hoor.

    johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This