Weg lekkend vertrouwen

woensdag 23 april 20081 reactie

Minister Ella VogelaarWethouder De Graaf trad vorig jaar af wegens weg lekkend vertrouwen. Vermoedelijk zal minister Vogelaar het voorbeeld van de wethouder volgen. Want het is één ding als RTL nieuws stelt dat je ‘de verkeerde vrouw op de verkeerde plek’ bent en hiervoor partijgenoten aanvoert. Als Geen Stijl vervolgens een filmpje laat zien waarin de minister als een overspannen docent die zwijgt tot de klas stil wordt, als een soort wassen beeld tegenover de interviewer blijft staan. In figuurlijke zin is dat dodelijk. Voor je geloofwaardigheid, in het vertrouwen dat in je wordt gesteld.

De eerste serieuse barsten zie je nu wel in het kabinet springen. Twee staatssecretarissen hebben al een motie van wantrouwen aan hun broek gehad en naast minister Vogelaar ligt ook minister Ter Horst onder vuur. Daar bovenop komt nog het advies van de commissie ontslagrecht waarover minister Donner enkele maanden geleden in grote problemen kwam.

Volgens mij wordt het voor Den Haag volgers weer een boeiende tijd de komende maanden!

1 Reactie

  1. Frank

    Minister Vogelaar maakte op mij sowieso geen sterke indruk. Gewoon inruilen voor Albayrak of Aboutaleb.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.