Weet je wat jij eens zou moeten doen…

vrijdag 1 juni 20070 Reacties

ThuiskapperGisteravond was er weer eens zo’n raadsvergadering waarvan iedereen zich gierend van het lachen afvroeg wat “gewone burgers” zouden denken als ze dat cabaret hadden gezien. Ik denk zelf “wegwezen uit dit gekkenhuis”. Maar ja, we hebben dus wel gelachten.

Waarover het ging? Iets fundamenteels?
Welnee, het ging om de thuiskappers. De nota “bedrijven aan huis” moest worden geëvalueerd en daaruit was gebleken dat er zich in de afgelopen jaren wel erg veel thuiskappers hebben gevestigd en daarmee oneerlijke (?) concurentie vormen voor de ‘normale kappers’.
Voorstel van het college was om het huidige aantal vanaf 1 januari 2008 te bevriezen. De PvdA kwam echter met een wijzigingsvoorstel en wilde niet verder gaan dan een het beperken van het aantal vierkante meters (van 60 nu naar 20) en die éne medewerker die nu wel mag specifiek voor kappers te verbieden. Ook de datum vond iedereen niet erg handig want 1 januari is nog best ver weg. Het voorstel van de PvdA had wel een datum maar de meerderheid van de gemeenteraad wilde er niet aan en vergat zelf een datumwijziging voor te stellen.

Het werd een vrolijke vergadering waarbij wethouder Engelvaart in een gloedvol betoog meer dan eens benadrukte dat bij voor het bevriezen van de thuiskappers is en de SP “door de wethouder op het rechte pad gehouden” niet voor het ammendement van de PvdA stemde.

Gevolg? Mocht u nu overwégen een kappertje aan huis te beginnen. Inschrijven kan nog tot 1 januari 2008. Daarna mogen er geen nieuwe meer bij komen. Dus ook als u nu nog niet wilt beginnen maar de mogelijkheid open houden? Even langs de Kamer van Koophandel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast heeft 30 jaar ervaring in de milieubeweging en politiek. Is gediplomeerd boer en bestuurskundige in opleiding.

Werkt in het Openbaar Bestuur. Met bijzondere belangstelling voor (lokale) democratie, rechtsorde, integriteit, ondermijning, openbare orde en natuurlijk landbouw.