Weerzin…

zaterdag 25 november 20060 Reacties

Je hebt vernielingen en vernielingen, geen van tweeën zijn goed te keuren, maar de één voelt wel anders dan de ander. Volgt u mij nog? Als er een bushokje wordt gesloopt (en dat wil nog wel eens voor komen) dan is dat erg af te keuren en daar waar we daders kunnen vinden moeten deze voor de kosten opdraaien. Maar er zijn ook vernielingen die pijn doen. Misschien niet bij mij, maar wel bij betrokkenen. Ik denk dan aan graven of monumenten voor slachtoffers van oorlogen. Toen ik van morgen op teletekst las dat er vannacht vernielingen zijn aangericht in het Koningin Wilhelmina bos hier in Dronten voelde ik mijn maag even een sprongetje maken. “Niet daar, niet vandaag!” De vernielingen werden gepleegd aan de vooravond van de zevende ‘Bomen voor het Leven’-dag in het Koningin Wilhelminabos. Vandaag worden ruim 6500 nabestaanden verwacht, die bomen gaan planten ter nagedachtenis aan dierbaren die overleden zijn aan kanker.

Daarmee wordt het voor mij schokkend dat er vernielingen daar, juist daar zijn aangericht. Ik ben er trots op dat onze gemeente de ruimte en mogelijkheid heeft om een dergelijk bos binnen de grenzen te hebben. Voor mensen die een dierbare aan kanker hebben verloren en daar herdenken met een boom is dat een heel bijzondere en emotionele plek. Vernielingen daar zijn misselijkmakend en sneu! Zeker omdat je er doelbewust heen moet en zeker niet toevallig langs komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This