Weekje rust

maandag 29 maart 20040 Reacties

Het lijkt er op dat we een weekje politieke rust gaan beleven. Een verademing na de afgelopen maand van onderhandelingen, diepe wonden en lelijke littekens. Het nieuwe college gaat haar eerste echte werkweek in en tot mijn genoegen zag ik gisteren bij Omroep Flevoland wethouder Stegeman mededelen dat hij een wekelijks bouwoverleg gaat houden over de Meerpaal en dat ook met de Raad zal communiceren. Dat is goed. Sterker, het lijkt wel alsof we daarin de hand van voormalig wethouder Hillebrand Koning in mogen herkenen. In mijn herinnering de wethouder die voor ieder voorval een memo of brief aan de Raad schreef en uitleg gaf wat er aan de hand was, wat de oorzaak was en welke maatregelen werden getroffen. Heel slim ook, want doordat je de Raad er zo bij betrekt en aangeeft wat je gaat doen kan de Raad nooit roepen het niet te hebben geweten. Zo houd je de Raad rustig en blijf je zelf in stabiel politiek vaarwater.
Ik moet zeggen dat ik een positieve eerste indruk van wethouder Stegeman heb.

Annie

Nou nog één keer dan en dan houd ik er over op. Annie begrijpt het allemaal niet zo goed denk ik. Voor Omroep Flevoland hoorde ik haar zeggen dat zij door de kiezers is gekozen voor vier jaar en dat ze in het belang van Dronten terug keert als wethouder. Zelden uit de mond van een politica zoveel onzin achter elkaar gehoord. In Nederland is het zo dat je een partij kiest en dan hoop je dat die in de coalitie komt (of je hoopt het niet, maar dat is een andere afweging). Stemmen op personen kan niet in Nederland. Natuurlijk, je kan voorkeurstemmen hebben, maar die zijn in de eerste plaats voor je partij en als je er heel veel haalt voor jezelf. Dus Annie, je bent niet verkozen tot wethouder door de bevolking, maar door de VVD! De VVD heeft een mandaat, jij bent slechts een stroman van de VVD. Wil men voor jou een andere persoon benoemen dan gebeurd dat (op het daarvoor geëigende moment natuurlijk, dat wel). En dan nog het belang van Dronten… De journaliste van Omroep Flevoland vroeg er ook al naar. Waarom heb je dan ontslag genomen toen Gresel je vroeg de lopende zaken af te handelen? Van Jaap kan ik het nog begrijpen dat hij niet meer wilde. Hij was beschadigd, maar tegen jou, Annie, was geen kwaad woord gezegd! Niets! De vertrouwensbreuk met de PvdA was zo groot dat je niet langer in een college wilde zitten dat door hen werd gesteund. Kom nou toch! Ik heb niet begrepen dat je niet meer met Hillebrand door één deur kon. Dus er was eigenlijk niets aan de hand! Van de PvdA fractie had je nauwelijks last en die gingen twee dagen later al publiekelijk door het stof. Nee, het had niets met het belang van Dronten te maken dat je ontslag nam.
Nu is er tien keer op Hillebrand gestemd als tegen kandidaat voor jou. Dat is geen politiek, dat is een oprechte overtuiging dat Hillebrand een beter bestuurder is.

Paul
(maandag 29 maart 2004)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.