We mogen weer samenscholen

donderdag 31 januari 20080 Reacties

SamenscholingsverbodNou ja, de jeugd tussen 15 en 24 jaar dan, de rest mocht het sowieso nog. Maar het samenscholingsverbod wordt niet verlengd en loopt dus af per 3 februari. Volgens de burgemeester is het niet te zeggen of het verbod effect heeft gehad. Maar feit is dat het aantal klachten en de overlast zijn afgenomen zo valt te lezen in De Stentor.

Ik ben blij dat het verbod nu is ingetrokken en dus “niet meer nodig is”. Ik heb me steeds tegen het verbod verzet omdat ik de effectiviteit in twijfel trek. Nu valt er dus ook niet te zeggen of het effect heeft gehad. Het stemt tot tevredenheid dat de overlast is afgenomen. Ondanks dat hoop ik dat de aandacht voor de wijk en ook de politieinzet zoals ik deze dinsdag beschreef, nu ook gehandhaaft blijft zodat de problemen structureel worden aangepakt en zaken als een samenscholingsverbod tot het verleden behoren.

Overigens, ik vind het wel storend dat we dit (weer eens) uit de krant moeten lezen en het kennelijk te veel moeite is de gemeenteraad fatsoenlijk in te lichten. Al was het maar per e-mail. Maar ja, dat begint helaas een beetje op de gangbare praktijk te lijken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.