We gaan weer beginnen

woensdag 25 augustus 20100 Reacties

Hoewel ik eigenlijk nog midden in de Zomeravond koffie zit, omdat voor de zomer de start van het politieke seizoen pas tegen 14 september gepland stond, gaan we weer beginnen. Er moet volgende week een burgemeester worden herbenoemd en dus mag de gemeenteraad komen opdraven. Om deze avond nog wat nuttiger te maken is er meteen de eerste commissievergadering van het politieke seizoen omheen gepland. Een bijzondere wat mij betreft omdat het presidium vanmorgen heeft besloten dat het de eerste zal zijn met mij als voorzitter.

Gisteravond was er een informele barbecue van de gemeenteraad met raadsleden, college en burgerraadsleden. Met name het laatste maakt me blij omdat ik de afgelopen jaren als burgerraadslid er voor heb gestreden dat op dit punt de verschillen tussen raads- en burgerraadsleden worden gelijk getrokken. In de dagelijkse politiek is dat verschil niet zo groot, behalve dat burgerraadsleden niet deelnemen naar gemeenteraadsvergaderingen. Maar wel zeer actief in de commissies en alles er omheen. Ik heb eerder al aangekondigd er een motie over in te dienen als dit niet zou gebeuren. Ik ben erg blij dat het niet zo ver heeft moeten komen.

Het jaar dat voor ons ligt wordt spannend, zeker niet leuk want er zullen pijnlijke besluiten genomen moeten gaan worden. Dat is onvermijdelijk ben ik bang. Maar de onderlinge verstandhoudingen zijn goed (met verschil van politieke opvatting) en dat is belangrijk als je samen toch vooruit wil met onze mooie gemeente. Dat gaat ook vast goed komen, maar niet zonder strijd. Ik heb er zin in!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This