We gaan iets nieuws doen

zaterdag 17 juni 20060 Reacties

{mosimage}Dit is een gevaarlijke zin weet iedereen, die de ontwikkelingen in televisie land zo’n 10 jaar geleden heeft gevolgd. Dit waren de woorden bij de start van Sport 7, Sport (heel) Even zoals Yoep van ’t Hek het noemde.
Maar ik wilde het niet over de tv en nog minder over sport hebben. Nee, we gaan wat nieuws doen in de gemeenteraad. Anders vergaderen, aantrekkelijker vergaderen en daardoor komt u, de burger massaal naar de Meerpaal. De Meerpaal? Jawel, De Meerpaal. Toen vier jaar geleden met de nieuwe gemeentewet ook het dualisme werd geïntroduceerd is ook het gemeentehuis verbouwd. We gingen het namelijk anders doen… Nog maar twee commissies en minder vergaderen… Het werd heel veel meer vergaderen en vooral heel lang. Nu gaan we ook weer in drie of vier commissies vergaderen en wat denk je? Sinds de verbouwing is het gemeentehuis daar niet meer geschikt voor. Te kleine vergaderzalen om een commissie te herbergen. Dus nu gaan we naar de Meerpaal!


Maar u krijgt ook nog eens invloed! Met 75 handtekeningen (en nog een paar voorwaarden) kunt u een vraag op de agenda van de gemeenteraad krijgen. En alle fracties krijgen maximaal drie burgerraadsleden. Dat is nu winst voor ons, want GroenLinks krijgt er nu één bij!
Maar misschien ben ik wel weer te vroeg hoor. Zo is het afgelopen donderdag afgesproken, maar nu moet dit alles in een verordening (reglement) gegoten worden en dan pas is het officieel.
Ben benieuwd naar hoe we hier over vier jaar weer tegenaan kijken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.