Wat wil de gemeente?

donderdag 20 september 20071 reactie

Verkeersbord PinglestraatHet fietspad langs de Lancasterdreef kruist op een bepaald moment de Pinglestraat. Het fietspad ligt daar iets verder van de Langcasterdeef af en is daarmee min of meer een ‘zijstraat’ van de Pinglestraat geworden. Maar de vraag is meteen hoe de voorgang is geregeld want dat is daar niet duidelijk. Ben je als fietser verkeer van rechts met voorrang? Of heb je sowieso voorrang? Of sowieso niet?

Kennelijk heeft de gemeente ook gedacht dat hieraan iets moet worden gedaan en men heeft een bord geplaatst (zie foto). Mijn probleem met dit bord dat het mij volslagen onduidelijk is wat de gemeente wil. Hebben de fietsers nu voorrang? Of moeten automobilisten nu ‘alleen maar’ oppassen? Kortom; wat wil de gemeente? Volgens mij probeerd de gemeente helderheid te scheppen en doet dat weer zo dom dat je er alsnog geen touw aan vast knopen kan. Ik dacht dat we hiervoor verkeersborden in de vorm van een driehoek hebben. Die driehoeken schilderen we dan ook op straat. Dan weet iedereen precies waar ie aan toe is. Dit is het nét niet!

1 Reactie

  1. Johan

    Nog niet zo lang geleden was het wel goed geregeld daar. Er hingen borden met de tekst dat fietsers voorrang hadden. Niet van die grote borden, en ze werden ook niet altijd gelezen door de automobilisten, waardoor Hermen en ik regelmatig vloekend en scheldend in de remmen moesten, maar het was tenminste geregeld. Nu dus niet meer. Weg met die borden!

    Johan & Hermen

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.