Wat heb je nodig om een leven te redden?

zaterdag 27 juni 20093 reacties

2miljoenhandtekeningen-logo1Beste lezers,

Ik heb zojuist mijn steun gegeven aan de campagne 2 Miljoen Handtekeningen. Het doel van deze campagne is de invoer van het Actieve DonorRegistratiesysteem (ADR).

Bij deze zou ik jou willen vragen om de petitie ook te ondertekenen op de site http://www.2miljoenhandtekeningen.nl

Jaarlijks overlijden 200 mensen als gevolg van het tekort aan donororganen. GroenLinks vindt dat het huidige systeem van donorregistratie veranderd moet worden in een ‘ja, tenzij’-systeem. Iedereen is dan in principe donor, tenzij iemand vooraf heeft aangegeven geen donor te willen zijn. In het huidige systeem zijn mensen in principe geen donor. Een ‘ja, tenzij’-systeem kan jaarlijks 60 extra donororganen opleveren.

“Helaas zit de discussie in de Tweede Kamer op slot. Daarom behouden we dus voorlopig het huidige registratiesysteem. Als het niet van de politiek af komt, dan moeten wij, burgers, het initiatief nemen. Daarom roep ik iedereen met klem op zich te laten registreren aldus Femke Halsema.

Daarom: teken de petitie hier!

Groet!
Paul

3 Reacties

 1. Jantien

  he Paul, de link doet het niet 🙁

 2. Jantien

  Ik zie het al: de laatste L valt buiten de link . . .

 3. Paul Vermast

  Heb het foutje hersteld!

  Dankjewel voor het melden 😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This