Wat een dag! Kandidaat-Statenlid

dinsdag 12 december 20060 Reacties

Het is één minuut voor middernacht als ik Word opstart om dit stukje te typen. Ik heb nog niet eens de tijd genomen mijn colbert uit te trekken en wat drinken te pakken. Als ik verstandig zou zijn ga ik nu slapen. Maar ja, verstand zal dan wel met de jaren komen hoop ik. Wat een dag! Vanmorgen was ik om 9 uur op mijn werk waar we intern binnen het geboud zijn verhuisd. Ik mocht dat coördineren en moet zeggen dat we niet helemaal klaar zijn; maar het me zeker niet tegen is gevallen! Aansluitend om 16 uur een gemeenteraadsexcursie naar Van Werven. Da’s politiek altijd lekker gevoelig. Immers; Van Werven had op deze plek nooit een bestemmingsplan mogen krijgen. Maar de raad heeft daar enkele jaren zitten slapen. Daar is men in tussen zelf ook achter en er zit dus wel wat oud zeer. Men mag daar nu houtverwerking doen omdat dit toen als ‘agrarisch’ werd aangemerkt. Onzin natuurlijk, maar GroenLinks was toen de énige fractie die tegen stemde. Inmiddels is Van Werven (om het onaardig uit te drukken) via een achterdeur in de vergunning gestart met kunststofverwerking. Dat is zeker niet agrarisch, maar wél heel goed voor het milieu.
Met het procedé dat men daar heeft ontwikkeld wordt nu kunststof gerecycleerd dat tot nu toe werd gestort of verbrand. Da’s grote milieuwinst natuurlijk! Daar zouden we als GroenLinks natuurlijk zeer vóór moeten zijn. Leuk dilemma; we zijn tégen Van Werven zoals ze daar zitten, maar ik ben zéér vóór de bijzondere verwerking die ze nu daar doen. Wat moet je nu als er een bestemmingsplanwijziging komt? Ik moet daar nog eens goed over nadenken! Maar goed, het was (na een leuke discussie met de mensen van Van Werven) 18.45 toen ik thuis was. Om 19.30 uur vertrokken naar de provinciale ledenvergadering in Lelystad. Na een lange en chaotische vergadering over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst is de conclusie dat deze zijn vastgesteld en ik kandidaat-Statenlid ben! Jawel! Oké strikvraag; op welke plek? Geen idee! Over de top van de lijst is gestemd en ik wilde (en sta dus niet verkiesbaar). Maar ik was veel mee bezig met de uitslag van de top van de lijst dan dat ik op heb gelet op welke plek ik sta! Over deze verkiezing wil ik niet vooruit lopen op het persbericht dat morgen uit zal gaan. Dan zal ook de gehele lijst worden gepubliceerd!
Oké, de eerste verkiezingsbelofte dan maar? Als ik met voorkeursstemmen wordt verkozen ga ik de Staten in! (Da’s niet zo’n moeilijke belofte; want die kans is kleiner dan minimaal)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.