Waar ligt ‘de steeg’ nou toch?

dinsdag 27 januari 20090 Reacties

Dat ik over het algemeen geen hoge pet op heb van de wijze waarop de gemeente Dronten communiceert steek ik niet onder stoelen of banken. Vaak knullig, vaker nog wordt eerst de media ingelicht en daarna de gemeenteraad en persberichten voldoen doorgaans niet aan de regels die in iedere basiscursus communicatie en persvoorlichting worden geleerd. 

Maar deze week maakt de gemeente het wel weer heel erg bont. Want waar ligt toch ‘de steeg’? Dat lijkt niet zo erg ingewikkeld want er zijn er tusen De Rede en de Walvisstraat maar twee. Dus nogaltijd 50% kans om het goed te doen; zal ik het maar positief formuleren. Ook is de affaire rond ‘de steeg’ natuurlijk niet een echt gevoelig onderwerp te noemen. Er is ‘slechts’ een wethouder over uitgegleden. Kortom; natuurlijk hoef je bij normale persberichten niet echt op te letten wat je er inzet, maar bij ‘politiek ongevoellige’ persberichten al helemaal niet. 

Tot zover mijn sarcasme. Dus ik citeer maar letterlijk het persbericht:

Op 1 november 2007 heeft de gemeenteraad van Dronten besloten een collegevoorstel tot het onttrekken van de steeg aan het openbaar verkeer af te wijzen. Hierop is door dhr. Troisfontaine, eigenaar van het aan deze steeg gelegen hotel, tegen het raadsbesluit beroep aangetekend”. 

Helaas… dat hotel ligt aan de andere steeg en die is dus nadrukkelijk niet verkocht. Dit persbericht is exemplarisch voor deze hele affaire. De gemeente lijkt geen benul te hebben waar men mee bezig is en dat vind ik opnieuw buitengewoon treurig om dit te moeten conctateren. De fout is inmiddels op de website hersteld. 

Download hier het orginele persbericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This