Waar ben ik?

vrijdag 6 juli 20121 reactie

Wie het snapt mag het zeggen

Vandaag overkwam het me weer eens als inwoner van de wijk De Boeg, er werd aangebeld. Voor de deur een pakjesbezorger: ‘goedemorgen meneer, waar ben ik?’. Het is bepaald niet voor het eerst dat me dit overkomt, want het stratenpatroon is op z’n minst een beetje onoverzichtelijk.

De Stag, Het Want en De Botteloef lopen welhaast naadloos in elkaar over zonder dat je echt door hebt een andere straat te zijn ingelopen. Waar de De Stag en Het Want/De Botteloef nog kunt onderscheiden door het verschil in gevels (De Stag door de zon verbleekt hout, de andere straten ‘lavendel blauwe’ tegels) is dat verschil tussen Want en Botteloef onduidelijk.

Grappiger is het ter hoogte van de nummers 6 t/m 8 van De Stag en Het Want. Deze liggen min of meer tegenover elkaar aan de zelfde weg. Dezelfde weg, verschillende straten. Dat gaat nogal eens fout natuurlijk. Van monteurs die aan de verkeerde deur staan en onverricht ter zake vertrekken terwijl de bewoner wel op hem zat te wachten tot een ambulance die bij het verkeerde huis staat aan te bellen.

Zelfs Google Street view, hier onder, geeft het verkeerd aan! Bij de huizen links staat Het Want, terwijl het echt De Stag moet zijn. De blauwe huizen ‘heuvel op’ zijn Het Want, links en achter is het De Boeg. Volgt u nog?


Grotere kaart weergeven

Vandaag heb ik opnieuw bij het college er op aangedrongen de aanduiding van de straatnamen in De Boeg te verbeteren. Want dat de huisnummers gewoon doornummeren (in plaats van even en oneven nummer) is voor veel mensen al lastig, dan moet de verdere inrichting van de wijk niet nog meer verwarring scheppen.

1 Reactie

  1. Sonja

    WIj hebben lang geleden hetzelfde gehad aan de Oeverloper. Ook zo’n doolhof met Morinel en Grutto verweven. De ambulance die wij nodig hadden kon ons niet vinden, omdat de bebording niet klopte. Daar sta je dan, in blinde paniek, omdat je de ambulance je huis voorbij ziet scheuren. Dit zou toen (1994) worden opgelost door alle ambulances een kaart met daarop niet alleen de straten, maar ook de huisnummers te geven. In deze tijd van TomToms en mobieltjes met Google Maps is het toch onvoorstelbaar dat dit nòg gebeurd. Heel erg en ik hoop dat het daar aan de Stag, Botteloef en het Want ook wordt opgelost. Dit kan mensenlevens kosten!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This