Vuile handen

vrijdag 2 maart 20070 Reacties

SP fractievoorzitter jan Marijnissen noemde het gisteren “onthudsend” dat de PvdA tegen zijn motie stemde om een onderzoek naar de oorlog in Irak in te stellen omdat men dat in de colalitie onderhandelingen “had verloren”. “Als dit geen breekpunt is, wat dan wel?” vroeg Marijnissen zich af. Dat ben ik met hem eens, zeker een punt wat ze zo zwaar hebt aangezet toen je nog geen regeringspartij was.
Maar wat ik zo interessant vind is dat zich nu het fenomeen voor doet dat de PvdA, als het ware met terugwerkendekracht, vuile handen maakt aan deze illegale oorlog en netzo zeer als Balkenende een schoorhondje van Bush geworden is. We kunnen van de drie “B’s” dus vier maken: Bush, Blair, Balkenende en Bos.  Volgens mij is dat een onnoemelijk stomme zet en destemeer een argument om komende woensdag GroenLinks te stemmen. Want als de Tweede Kamer niet wil moet het maar in de Eerste Kamer worden geregeld! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.